fbpx

Onze COVID garantie

Geld terug

Hoewel we in 2022 een heerlijke zomer hebben gehad, zonder (veel) last van Corona, zijn nog steeds onzekere tijden. We hebben nog steeds in ons achterhoofd dat Cornona weer de kop op kan steken. We kunnen ons dus voorstellen dat onze gasten vragen hebben over de gevolgen van eventueel aangescherpte Corona-maatregelen.

De belangrijkste regel is dat wij de volledige reissom terugbetalen als de reis door aangescherpte Corona-maatregelen in Italië, niet door kan gaan! Bijvoorbeeld door het land op slot te gooien. Het kan zijn dat we in dat geval een alternatief programma of een alternatieve datum aanbieden. Maar je bent nooit verplicht om daarmee akkoord te gaan.


Wat verwachten we van onze gasten?

Naar Italië

Wij verwachten  dat onze gasten zich aan de Corona-regels van Italië houden. De meest actuele informatie over de Corona-maatregelen vind je op de website Nederland Wereldwijd. Op dit moment zijn er geen aanvullende maatregelen nodig om Italië in te komen.

In Italië is het tot eind september 2022 alleen in het openbaar vervoer nog verplicht om een (FFP2) mondmasker te dragen.

 

In Italië

In Italië geldt een 2G-beleid (gevaccineerd of hersteld) voor evenementen, horeca (inclusief berghutten), skiliften en openbaar vervoer. 3G is verplicht voor toegang tot niet-essentiële winkels, banken, postkantoren, overheid en kapsalons. Verder is het in heel Italië verplicht om zowel in de buitenlucht als in openbare binnenruimtes een FFP2-mondkapje te dragen. En ook in het openbaar vervoer is het verplicht om een FFP2-mondkapje te dragen.


Beperkte capaciteit in de berghutten

Afgelopen zomers (2020 - 2022) hebben we een aantal huttentochten georganiseerd. Naast het feit dat in 2020 en 2021 in Italiaanse hutten het dragen van een mondkapje verplicht was, hadden de hutten hun capaciteit beperkt tot 50-75%. In combinatie met lage besmettingscijfers zorgde dat voor een zeer relaxte sfeer. Laten we hopen dat dit zo blijft!


Ongeveer een week voor het vertrek krijg je van ons nog een laatste e-mail met de meest recente Corona-regels!